Detailed Notes on نیلینگ
Detailed Notes on نیلینگ
Blog Article
خاکهای دانهای بسیار سست ممکن است بر اثر ارتعاشات ناشی از تجهیزات و ماشین آلات اجرای ساختمان و نیز بارهای ترافیکی، دچار نشست بیش از حد بشوند.
قبل از اجرای نیلینگ باید آزمایشهای خاک برای تعیین نوع خاک، ظرفیت باربری و لایههای خاک زیرین توسط گمانهزنی انجام شود.
فشارهای بیشتر میتواند تغییر در بافت خاک و وقوع نشستهای احتمالی در سازههای مجاور را به همراه داشته باشد.
همچنین، در مواجهه با موانع تأسیساتی میتواند محدودیتها و چالشهایی ایجاد شود که نیاز به راهحلهای خاص دارد.
از دیدگاه اصول علمی مطرح در مهندسی ژئوتکنیک، روش نیلینگ به صورت مقاوم [۱] عمل کرده و اثر خود را از طریق اندرکنش خاک – میلگرد [۲] حاصل از ایجاد تغییرشکل در خاک اعمال می کند. از این رو استفاده از سیستم نیلینگ در موقعیت هایی که حساسیت به تغییرمکان های ناشی از گودبرداری بالابوده و یا در مجاورت سازه های حساس، قدیمی و فرسوده واقع هستند، و یا شامل خاک های نرم و متوسط به لحاظ سختی و مقاومت هستند، بطور کلی توصیه نمی گردد.
ازجمله تجهیزات مورد استفاده در روش میخ کوبی، دستگاه حفاری دریل واگن است. این ابزار به شش بخش اصلی تقسیم میشود که شامل دکل با ابعاد مختلف، کنترل پنل، سیستم روتیشن یا دوران، پاوریونیت، سیستم پیشروی با جک و قرقره مرکب (سیستم موتور و گیربکس) است.
در صورت دائمی بودن اجرای نیلینگ، محل قرارگیری میخها باید به طور مرتب رصد و چک شوند.
بعد از اجرای مرحله اول خاکبرداری نوبت به حفاری چالهها برای قرار دادن نیلها میرسد. برای حفاری از دستگاه دریل واگن استفاده میشود که روی سینه کار قرار میگیرد.
نیلینگ یا میخکوبی یکی از رایجترین و بهترین روشهای نگهدارنده برای جلوگیری از ریزش دیوارهها در محل گودبرداریها و … است و در مقایسه با روشهایی همچون انکراژ، اجرای شمع، سپر کوبی، سازه نگهبان مزیتهای متعددی دارند.
اگر میخها در تراز پایینتر از سطح ایستابی قرار گیرند، باید آب زیرزمینی تاثیر منفی روی مواردی مانند دیواره گودبرداری یا سینه کار، مقاومت چسبندگی میان دوغاب و خاک محصورکننده آن، یکپارچگی و پایداری سیستم نیلینگ (مانند خودن شدن میخها) نداشته باشد.
نیلینگ، یک سازه نگهبان موقت است که به وسیله نیلینگ چیست عواملی مانند گذشت زمان، هوازدگی سطح خاک، خوردگی آرماتورها و نفوذ آبهای سطحی مقاومت خود را از دست می دهد.
تنش برشی در اطراف میلگرد در ناحیه فعال نیز تولید میشود. چرا که ناحیه مقاوم نیز سعی در نگه داشتن ناحیه فعال در جای خود دارد.
این امر، به ویژه در دیوارهای نیلینگ دائمی، از جمله معایب و محدودیتهای جدی این روش در این شرایط است.
پارامترهای ژئوتکنیکی لایههای تحت الارضی در ساختگاه های مختلف،